Mobilbarát oldalVásároljon oldalunkon kényelmesen mobilról is!
youtube youtube
youtube

Reklámajándékok és céges ajándékok szitanyomása

szitanyomás az egyik legelterjedtebb, legáltalánosabb emblémázási mód a reklámajándékok, pólók terén. Felhasználási területe nagyon széles: különböző anyagú (textil, fa, papír, üveg, kerámia, porcelán, bőr, műbőr)(pólók, táskák, bögrék, széldzsekik, strandlabdák, stb....)változatos formájú termékek emblémázása alkalmas. A nyomat színeit a Pantone skála alapján készítjük. Abban az esetben, ha ilyen színkód nem áll rendelkezésre, színmintát kérünk. Mivel így csak a vizuális beazonosításra van lehetőség, a kért színt nem minden esetben garantálhatjuk, (adott papíron vagy a monitoron lévő szín másképpen jelenik meg, pl. textílián). Az emblémázás átfutási ideje - feltételezve, hogy a vektoros grafika már a birtokunkban van - a termék raktára érkezését követően (ha raktáron lévő termékről van szó, akkor természetesen ez az idő faktor nem jelenik meg) általában 4-5 nap. Az év végi csúcsban ez természetesen már hosszabb időt vesz igénybe. 

 

Hogy gyorsan a kívánt termékekhez érjen az alábbiakban leírtunk pár terméket amit a leggyakrabban szitanyomással emblémázunk.

 

- Kereknyakú Pólók szitázása....... tovább a pólókhoz

- Galléros Pólók, szitanyomással, hímzés...  tovább a galléros pólókhoz

- Baseball Sapkák szitanyomásához és transzfernyomásáhot ajánljuk a következő sapkákat.....tovább a Baseball Sapkákhoz

- Vászontáskák, Bevásárlótáskák szitanyomása......tovább a bevásárlótáskákhoz

- Esernyők szitanyomás....tovább az esernyőkhöz

- Strandlabdák szitanyomása.....tovább a strandlabdákhoz


 

 A szitanyomás technikája: 

A szitanyomás eszköze a szita, ami egy keretre feszített fém vagy műszál szita. Fototechnikai eljárás segítségével a logó helyén a szita áteresztővé válik, a többi részen, pedig nem lesz áteresztő a felület. A szitára festéket tesznek, azt az úgy nevezet "raklival" elkenik azon a részen, ahol a szita áteresztő képes, így kerül az embléma a termékre. Fontos tudnivalók: 
szitanyomásnál a munka befejezésével a szitát kimossák! Ezért után gyártás a szitakészítés ismét költségként jelentkezik! 
* sötét színű reklámajándék világos színnel való emblémázásakor - ez az un. fedettség problematikája - + 1 szín, általában fehér szín alányomásával kell számolni vagy az adott szín dupla nyomásával, mert csak így lehet a kért szín helyességét garantálni * bizonyos termékeket (esőkabát, impregnált dzsekik) nem lehet tartósan emblémázni szitázással, ilyen esetben a hímzést javasoljuk * a szitázáshoz minden esetben síkfelületre van szükség, különöse többszínes nyomás esetén. * a direkt nyomás esetén a nyomat természetes, puha tapintású, légáteresztő, alapanyagba ivódott felületet képez, felülete normál hőfokon vasalható A szitanyomás másik változata a transzfernyomás. Fehér, színes és fekete alapanyagra egyaránt alkalmas eljárás. A mintát először erre a célra kifejlesztett papírra nyomják. Ezt maghatározott hővel, nagy nyomással, ipari vasalóval az anyagra vasalják. A nyomat lágy tapintású, műanyagszerű felület. Az eljárás előnyei: * tökéletes fedőképesség * széles körű felhasználhatóság * olyan terméket is lehet több színnel emblémázni, amelyet szitázni csak egy színnel, vagy egyáltalán nem lehet * a transzfermatrica raktározható, így a késztermék gyártása több részletben is lehetséges 

Fontos tudni azonban 

* egyes széldzsekik emblémázásához nem alkalmas, a vízlepergető réteg miatt 
* nagyon vékony vonalak esetén a kis felületű tapadás miatt nem alkalmas 
* a terméket csak visszáján szabad vasalni

Cegesajandek.com

 


Telefon: 06 30 336-81-41
E-mail: cegesajandek@cegesajandek.com
Elérhetőségek
Pinterest